Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Τέλος για το ios 9.2 που πλέον δεν το υπογράφει η Apple {UPDATE}

Από σήμερα πέρασε στην ιστορία και το λειτουργικό του ios 9.2 αφού πλέον η Apple σταμάτησε να το υπογράφει και δεν είναι δυνατό να υποβαθμίσουμε σε αυτό το λειτουργικό αν είχαμε νεότερη έκδοση η να το εγκαταστήσουμε σαν αναβάθμιση. ....

Έτσι πλέον αν επιλέξετε να κάνετε επαναφορά την συσκευή σας η να την αναβαθμίσετε θα πρέπει αναγκαστικά να βάλετε την μοναδική επιλογή του ios το 9.2.1
Να σημειώσω πως στο ios 9.2.1 δεν υπάρχει δυνατότητα για jailbreak και πρόσφατα οι προγραμματιστές είχαν αναφερθεί πως αν θέλουμε σίγουρα υποστήριξη για μελλοντικό εργαλείο jailbreak να πάμε το συντομότερο στο ios 9.2 κάτι που διέψευσαν οι Pangu λέγοντας πως αν βγει θα βγει και για τα νεότερα λειτουργικά.

Όπως και να έχει πλέον το ios 9.2 είναι παρελθόν και περιμένουμε τις εξελίξεις.

UPDATE  1)  Κατά περίεργο τρόπο έχει σταματήσει η υπογραφή των firmware μόνο για 4S και Ipad 2/ Ipad 3 στις άλλες συσκευές επιτρέπεται ακόμη μέχρι και τώρα που γράφω

Σχόλια