Παρουσιάστηκε το jailbreak στο iOS 11.3.1

Οι σύμμαχοι και οι "εχθροί" της Apple

Το μεγαλύτερο θέμα που μονοπωλεί στο διαδίκτυο αλλά και είναι το αγκάθι για την Apple είναι το θέμα της απαίτησης του FBI να ανοίξει η Apple το ios για να ελεγχθεί το κινητό ενός τρομοκράτη.  .....

Η Apple αρνείται πεισματικά να δημιουργήσει κενά ασφαλείας που μπορεί να εκμεταλλευτούν πολλές φορές στο μέλλον από πολλούς και μαζί της στην απόφαση είναι πολλές μεγάλες εταιρίες του πλανήτη όπως το Facebook, το Twitter,το  WhatsApp και η Google.
Ο ιδρυτής του site κοινωνικής δικτύωσης Facebook Mark Zuckerberg έχει υποστηρίξει ανοιχτά την απόφαση της Apple και πιστεύει πως δεν είναι σωστή αυτή η μέθοδος του FBI.
Αντίθετα ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates σήμερα υποστήριξε πως η Apple θα πρέπει να βοηθήσει την δικαιοσύνη να πάρει τις πληροφορίες που θέλει και πως αυτή είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον.
Να θυμίσω πως η Apple έχει ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου καθώς θεωρεί πως αυτή δεν στέκει νομικά αφού θίγεται η ασφάλεια των πελατών της.
Σχόλια