Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που διορθώνει το σφάλμα "53"

Πρόσφατα το πρόβλημα με το σφάλμα 53 που εμφανίζονταν κατά την ενημέρωση μιας συσκευής που είχε αλλαχθεί ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος από τρίτο κατασκευαστή έκανε πολλά iphone να γίνουν τούβλα μην μπορώντας να ανοίξουν ξανά. ....

Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε κάποιος να επισκεφτεί τα καταστήματα της Apple για να διορθωθεί το πρόβλημα και η αντίδραση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Έτσι σήμερα η Apple κυκλοφόρησε μια διόρθωση του ios 9.2.1 που μπορεί να είναι ο ίδιος αριθμός έκδοσης αλλά είναι μια βελτιωμένη λύση στο πρόβλημα και φαίνεται και από τον αριθμό Build που τώρα είναι 13D20 αντί 13D15.

Η ενημέρωση αυτή δεν θα εμφανιστεί σε καμιά συσκευή σαν ΟΤΑ και μπορεί κάποιος να την πραγματοποιήσει μόνο σε καινούργια εγκατάσταση του Firmware.
Αν είχατε επισκευάσει το iphone σας στον αισθητήρα και βρισκόσαστε στο ios 9.2.1 καλό είναι να το ξανά περάσετε από την αρχή για να μην αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις αλλιώς αγνοήστε την αφού δεν περιλαμβάνει άλλες αλλαγές.

Σχόλια