Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να διορθώσετε το πρόβλημα της "1ης Ιανουαρίου 1970"

Όπως αναφερθήκαμε εχθές αν ένας χρήστης γυρίσει χειροκίνητα το ρολόι ενός iphone πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην 1 Ιανουαρίου 1970 η συσκευή θα κολλήσει χωρίς να μπορεί να επανέλθει αλλά ούτε και να κάνει αναβάθμιση. ......

Ο τρόπος για να επαναφέρετε την συσκευή είναι τελικά πολύ απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένετε μέχρι η μπαταρία του iphone να αδειάσει εντελώς και έτσι αφού πλέον δεν θα έχει ρεύμα όταν ξεκινήσει ξανά φορτίζοντας το, η ώρα του και η ημερομηνία θα μετρά πλέον κανονικά κάνοντας την συσκευή να ανοίξει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όμως αυτό το πρόβλημα άνοιξε την όρεξη κάποιων που μπορούν σε μια συσκευή συνδεμένη στο δίκτυο να την κάνουν να κολλήσει γυρίζοντας τον χρόνο στην ώρα.

Για να προστατέψετε την συσκευή σας αν έχετε jailbreak κατεβάστε το tweak από το ρεπό (repo.ziph0n.com) η αν δεν έχετε jailbreak να είστε προσεχτικοί σε ποια δημόσια δίκτυα WiFi μπαίνετε.Σχόλια