Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο Twitter μετά από ώρες

Αν προσπαθούσατε σήμερα το πρωί να μπείτε στο twitter θα παρατηρήσατε πως αυτό δεν ήταν εφικτό αφού για ώρες πολλές χώρες δεν είχαν πρόσβαση μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. ....

Φαίνεται πως πλέον το πρόβλημα αποκαταστάθηκε που ξεκίνησε γύρο στις 11:00 το πρωί και κράτησε μέχρι τις 14:00 περίπου με την Αγγλία να είχε πιο έντονο πρόβλημα.
Οι υπεύθυνοι του twitter ζήτησαν την κατανόηση μέχρι το πρόβλημα να διορθωθεί χωρίς ωστόσο να αναφέρουν που οφειλόταν αυτή η δυσλειτουργία.
Παρόμοιο πρόβλημα είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2015 που κράτησε και τότε δυο σχεδόν ώρες.
Φυσικά το πρόβλημα επηρέασε και τις αντίστοιχες εφαρμογές για κινητές συσκευές που και αυτές είχαν πρόβλημα.
Σχόλια