Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να περιμένετε για το jailbreak που έρχεται

Το ερώτημα που δέχομαι από πολλούς μέσα στο blog αλλά και σε διάφορες σελίδες είναι αν θα πρέπει κάποιος που έχασε το jailbreak να αναβαθμίσει στο ios 9.2.1 η να παραμείνει στο ios 9.2? ....

Η απάντηση έρχεται από τον μοναδικό άνθρωπο που έχει jailbreak αυτή τη στιγμή (ios 9.2) και μάλιστα έχει δημοσιεύσει εικόνες που το αποδεικνύουν τον Luca Todesco.
Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας που έχει ψάξει εξονυχιστικά όλα τα λειτουργικά έγραψε πως η Apple έκλεισε σημαντική πρόσβαση στο λειτουργικό 9.2.1 και το καλύτερο είναι να επιστρέψουμε στο ios 9.2 τώρα που ακόμη η Apple συνεχίζει να το υπογράφει πριν είναι αργά.
Έτσι αν θέλετε να έχετε παραπάνω ελπίδες στο κάνετε την συσκευή σας jailbreak τότε παραμείνετε στο ios 9.2 σύμφωνα με τον Luca Todesco.
Και στην καλύτερη περίπτωση που ένα καινούργιο εργαλείο θα λειτουργεί στο ios 9.2.1 σίγουρα θα λειτουργεί και στο 9.3 οπότε θα μπορείτε να κάνετε τότε την αναβάθμιση.Σχόλια