Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Το ios 10 θα απαιτεί κωδικό για να απενεργοποιήσετε την συσκευή

Η Apple τα έχει πάει πολύ καλά στο θέματα της αντικλεπτικής προστασίας αφού έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό οι κλοπές iphone με την λειτουργία "Εύρεση του iphone".  ....

Όμως τι γίνετε στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης απενεργοποιήσει την συσκευή και δεν μπορούμε να τον εντοπίσουμε?
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες η Apple θα προσθέσει στο ios 10 την αναγκαστική εισαγωγή κωδικού για να απενεργοποιηθεί μια ios συσκευή αποτρέποντας έτσι τον κλέφτη να την κλείσει.
Βέβαια αυτή η λειτουργία θα έχει και τα αρνητικά της όπως για παράδειγμα αν πέσει στο νερό και πρέπει γρήγορα να απενεργοποιηθεί, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο βλάβης αλλά πιστεύουμε πως η Apple θα βρει και εδώ κάποια λύση όπως για παράδειγμα κάνοντας το iphone αδιάβροχο.

Το ios 10 θα παρουσιαστεί στο συνέδριο WWDC 2016 και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μαζί με το επόμενο iphone.Σχόλια