Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Νέα αναβάθμιση για τους χάρτες της Google με δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών

Η Google αναβάθμισε για ακόμη μια φορά την εφαρμογή των χαρτών της με διορθώσεις όπως αναφέρει η ενημέρωση αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτή την έκδοση ....
είναι πως επιτέλους μπορούμε και εμείς να αποθηκεύουμε τους χάρτες που μας ενδιαφέρουν για χρήση χωρίς σύνδεση.
Ανοίγοντας για πρώτη φορά την εφαρμογή θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο χάρτη αλλά και αν επιλέξετε όχι στις επιλογές του menu θα βρείτε μια καινούργια την "Περιοχές χωρίς σύνδεση" όπου σας προτείνει κάποιες περιοχές που έχετε επισκεφτεί αλλά και άλλες που σας ενδιαφέρουν για να αποθηκεύσετε.
Ακόμη αν βρισκόσαστε σε κάποιο χάρτη πατώντας την μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η επιλογή της αποθήκευσης.
Έτσι τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ακόμη και αν δεν έχετε σύνδεση στο internet μια δυνατότητα που η Google πρόσθεσε εδώ και λίγο καιρό και από εχθές είναι διαθέσιμη και σε εμάς.
Την εφαρμογή θα την βρείτε δωρεάν όπως πάντα στον σύνδεσμο εδώ.


https://itunes.apple.com/gr/app/google-maps/id585027354?mt=8&utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+hndanielchownet+%28HN+-+danielchownet%29
Σχόλια