Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple προστατεύει τους κωδικούς ακόμη και μετά θάνατο

Το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την Apple. ...
Το πρόσφατο περιστατικό στον Καναδά είναι ζωντανή απόδειξη.
Μια ηλικιωμένη μετά το θάνατο του συζύγου της προσπάθησε να ενημερώσει κάποιες εφαρμογές στο ipad της αλλά δεν γνώριζε το Apple ID και αποφάσισε η κόρη της να επικοινωνήσει με την Apple και να της εξηγήσει για να της δοθούν οι κωδικοί πρόσβασης.
Όμως η εταιρία αρνήθηκε και αυτό εκνεύρισε την ηλικιωμένη γυναίκα που μάλιστα μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας πως μπορώ να πάρω την σύνταξη του άντρα μου μπορώ να διαχειριστώ την περιουσία του αλλά δεν μπορώ να έχω ένα ανόητο κωδικό?

Η Apple αρχικά ζήτησε πέρα από τα στοιχεία της και δικαστική εντολή αλλά όταν πλέον το θέμα πήρε μεγάλη έκταση στα κανάλια ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και έδωσε τελικά τους κωδικούς πρόσβασης.
Τελικά σε κάποιες περιπτώσεις και η Apple μάλλον δείχνει υπερβάλλον ζήλο.

Σχόλια