Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Η Apple προσέλαβε τους καλύτερους προγραμματιστές του Jailbreak για να κάνει το ios «απόλυτα προστατευμένο"

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα αποκάλυψη του 9to5Mac όπου φαίνεται πως η Apple έχει προσλάβει τους καλύτερους προγραμματιστές από την jailbreak σκηνή. .....

Συγκεκριμένα δουλεύουν πλέον για την Apple ο  Will Strafach, γνωστός και ως “Chronic” αλλά και ο  Joshua Hill, γνωστός ως P0sixninja.
Και οι δυο προσπαθούσαν για χρόνια να σπάσουν τον κώδικα της Apple αφού μέχρι και το 2013 ήταν στην ίδια ομάδα την θρυλική Dev Team  με πολλά εργαλεία για το jailbreak στο ενεργητικό της.
Φαίνεται αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν αφού τώρα εργάζονται για την ασφάλεια της Apple και μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν και πολλοί άλλοι προγραμματιστές από τον χώρο.
Σε ερώτηση που τους έγινε γιατί η Apple εμπιστεύτηκε την ασφάλεια του ios σε αυτούς απάντησαν γιατί κανένας δε γνωρίζει τόσο καλά τις ευπάθειες του όσο ένας προγραμματιστής του Jailbreak.
Όπως ήταν φυσικό η είδηση έπεσε σαν κεραυνός που δεκάδες άνθρωποι τους κατηγορούν στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα γιατί το κρατούσαν κρυφό.Σχόλια