Facebook AppStore [UPDATED - διαθέσιμη έκδοση 3.2.1]

0
Μία νέα επαναστατική λειτουργία, η οποία εγείρει νέα ερωτήματα περί προσωπικού απορρήτου, παρουσίασε ο τόπος κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία με την επωνυμία «Places», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να «μοιραστούν» online το μέρος στο οποίο βρίσκονται, ενεργοποιώντας τις κατάλληλες δυνατότητες των κινητών τους τηλεφώνων. Η νέα υπηρεσία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν όσα μέλη του «Facebook» βρίσκονται κοντά στον ίδιο «φυσικό» τόπο με αυτούς.
Ο δημιουργός του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τη νέα υπηρεσία ως μια λειτουργία η οποία «θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε πηγαίνουν, και όχι μόνο μέσα από τον υπολογιστή τους».
Η νέα υπηρεσία ωστόσο η οποία αρχικώς θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από εφαρμογή του «iPhone» της Apple έχει εγείρει ήδη τις αντιδράσεις όσων υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό απόρρητο του χρήστη.
Η εταιρία «Facebook» διαθέτει ήδη 150 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο φυσικός εντοπισμός του χρήστη, την ώρα που η «Facebook» συλλέγει και εκμεταλλεύεται τα στοιχεία περίπου 500 εκατομμυρίων χρηστών ανοίγει άλλο ένα «παράθυρο» (ή μήπως «πόρτα»;) στον ευαίσθητο τομέα των προσωπικών δεδομένων.
VIA



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !