Πως κατέρρευσε ο μύθος της Apple και η σίγουρη αποτυχία του iphone X

11
Η Apple με την κυκλοφορία του πρώτου iphone κατάφερε να αλλάξει το κόσμο και το πως έβλεπαν τα κινητά οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής όπως η NOKIA η ERICSSON και άλλες.

Τότε στο τιμόνι της ήταν ένας οραματιστής και πεισματάρης άνθρωπος ο Steve Jobs που πέρα από το κέρδος τον ενδιέφερε να δίνει πάντα το διαφορετικό στο κόσμο
Αλλα ας έρθουμε στη σημερινή πραγματικότητα και θα δούμε πως τα τελευταία χρόνια η Apple την ενδιέφερε μόνο το κέρδος χάνοντας έτσι την εκτίμηση του κόσμου σταδιακά, με αποκορύφωμα την πρόσφατη παρουσίαση του iphone Χ.
Στην επιτυχία αυτή την βοήθησαν και η συγκυρίες του ανταγωνισμού που ότι και αν έκανε δεν μπορούσε να τη φτάσει, με πρόσφατο παράδειγμα την Samsung που στη βιασύνη της να κατασκευάσει ένα καταπληκτικό κινητό το "S7 Note" την πάτησε με την πατάρια να παίρνει φωτιά λόγο μεγάλης χωρητικότητας και λάθος κατασκευής, αναγκάζοντας την να το αποσύρει άμεσα με μεγάλη ζημιά.
Έτσι η Apple επαναπαυμένη στις δάφνες της δεν έκανε τίποτα να αλλάξει την εικόνα της παρά το καμπανάκι από τους αναλυτές που φώναζαν πως έπαψε να είναι καινοτόμα και την πτώση των πωλήσεων από το iphone 6S και μετά που δεν κατάφεραν
 να φτάσουν ποτέ το iphone 4 του Jobs.Και τώρα στα επετειακά 10 χρόνια κυκλοφορίας του iphone η Αμερικάνικη εταιρία μας παρουσίασε το iphone X ένα κινητό που απογοήτευσε τους περισσότερους αφού δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει και με πολύ ανεβασμένη τιμή.
Η Apple αυτή τη φορά έπεσε η ίδια στην παγίδα του ανταγωνισμού που κατάφεραν να την σταματήσουν ακόμη και να ήθελε να προσφέρει κάτι περισσότερο.
Συγκεκριμένα η Apple εξαρτάται από τους προμηθευτές της αφού για τα προϊόντα της χρησιμοποιεί εξαρτήματα από εταιρίες όπως της Samsung την LG και άλλες δημιουργώντας κανόνες που φέρνουν προβλήματα.
Για παράδειγμα θέλοντας να έχει οθόνη OLED η μόνη εταιρία που μπορούσε να την προμηθεύσει είναι η Samsung που αποφασίζει το όριο στη παραγωγή αλλά και την τιμή που θα πουλήσει.
Έτσι η Apple αναγκαστικά θα έπρεπε όπως και το έκανε να ανεβάσει τη τιμή του νέου iphone για να καταφέρει να έχει κέρδος.
Όμως αυτή η επιλογή την στέρησε να δώσει κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό στη νέα της δημιουργία κάνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται γιατί να δώσουν περισσότερα χρήματα για ένα κινητό με χαρακτηριστικά που μπορούν να βρούνε σε άλλες εταιρίες φθηνότερα όπως την Xiaomi που κερδίζει συνεχώς έδαφος την Samsung που έβαλε μυαλό από το πάθημα της και τελειοποίησε τα προϊόντα της.

Για παράδειγμα ο καταναλωτής μπορεί αντί να αγοράσει το iphone X με 1200 ευρώ περίπου, να πάρει το Samsung Galaxy S8 με 500 ευρώ και να έχει πολλά περισσότερα από ότι του δίνει η Apple όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω...

iPhone X vs Samsung Galaxy S8:

1)Οθόνη OLED 5,8 ιντσών έναντι    
5,8 ιντσών Super AMOLEDths Samsung
2)Απεικόνιση     2436 x 1125 (458ppi) έναντι 2960 ? 1440 (570ppi)
3)Αναλογία απεικόνισης  16: 9 έναντι 18.5: 9
4)Πίσω κάμερα:  Ευρεία γωνία 12MP, f / 1.8, OIS | 12MP τηλεφακό, f / 2,4, OIS έναντι 12MP, f / 1,7, OIS
5)Μπροστινή κάμερα 7MP f / 2.2     8MP, f / f.7
6)Chipset: Apple A11 Bionic    
Qualcomm Snapdragon 835 ή Samsung Exinos 8895
7)Ram δεν αναφέρεται (πιθανόν 2GB) αντί για 4GB του S8
8)Εσωτερική αποθήκευση 64 / 256GB εναντι 64GB επεκτάσιμη
9)Μπαταρία: Δεν αναφέρεται αντί για 3000mAh!!!
10)Αδιάβροχο:    IP67 αντι IP68
Scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων Όχι στο S8 Ναί
11)Σαρωτής προσώπου / Iris:     Ναι/όχι στο S8 Ναι/ ναι
12)Βύσμα ακουστικών: Όχι στο S8 Ναί
13:Θύρα δεδομένων στο iphone Αστραπή στο S8 USB-C
14:Ασύρματη φόρτιση:  Qi στο S8  ειναι Qi / PMA
15:Υποδοχή MicroSD: Όχι στο S8 εχει SDXC micro sd
Διαστάσεις: 70,9 x 143,6 x 7,7 χιλιοστά έναντι
68,1 x 148,9x8mm της Samsung
Βάρος     174g στο Samsung 155g


 Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που όπως βλέπετε η Apple μένει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό και αν προσθέσουμε και το νέο λειτουργικό της Google που έγινε πολύ γρηγορότερο με πολλές νέες δυνατότητες και ανοικτό στους χρήστες για να κάνουν οτιδήποτε χωρίς jailbreak τότε ποιος ο λόγος να δώσει κάποιος τα 1000 και περισσότερο ευρώ εκτός και αν του περισσεύουν.

Χαρήκαν όλοι στην παρουσίαση όταν είδαν επιτέλους την νέα οθόνη σε όλη την επιφάνεια της συσκευής αν και χαμηλότερης ανάλυσης από το S8 αλλά τα πρώτα παράπονα άρχισαν όταν οι δημοσιογράφοι που δοκίμασαν την συσκευή είδαν πως θέλοντας να διαβάσουν μια σελίδα στο διαδίκτυο κρύβει το περιεχόμενο το μαύρο "υπόστεγο" στο πάνω μέρος της.
Χάρηκαν όλοι μόλις άκουσαν ασύρματη φόρτιση αλλά απογοητεύτηκαν όταν άκουσαν πως θα πρέπει να δώσουν συν 50 δολάρια για την αγορά του φορτιστή που είναι ειδικός ενώ για το S8 μπορείς να αγοράσεις άνετα με 7 ευρώ ένα φορτιστή ασύρματο.
 Αφαίρεσε το touch ID και μοναδική επιλογή είναι το ξεκλείδωμα με την ανίχνευση του προσώπου όταν η Samsung έχει επιλογές ανίχνευση προσώπου ανίχνευση της ίριδας, ξεκλείδωμα με κωδικό και ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα και μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε η και όλες τις επιλογές μαζί.Σκεφτείτε να βγάζετε το κράνος για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο σας η να έχει απόλυτο σκοτάδι γύρο και εσείς να να παιδεύεστε να το ανοίξετε!!!

Αλλα και στα άλλα τα προϊόντα της παρουσίασης διακρίνουμε  μια τσιγκουνιά σε ιδέες με το iphone 8 να είναι είναι ίδιο το iphone 7 έχοντας μόνο νέα γυάλινη επιφάνεια, το Apple Watch μοναδική αναβάθμιση το κόκκινο κουμπί και το Apple TV να παίζει βίντεο 4K και τίποτε άλλο!!!
Που είναι η Apple που γνωρίζαμε?
Έτσι στον ανταγωνισμό μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και οι αναλυτές να βλέπουν μια σίγουρη αποτυχία της Apple τους επόμενους μήνες.



Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. Εκεί που έπινες νερό εις το όνομα του iphone με το blog σου τώρα το κράζεις. Έβαλε όλα αυτά που είχαν οι άλλοι και θέλαμε και πάλι το κράζεις. Τι ποσοστά σου δώσανε για να διαφημίσεις (σε ένα κατεξοχήν blog με θέμα το iphone) το GalaxyS8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχα έγινα πλούσιος...Επειδή δεν έχω ποτέ καμιά υποχρέωση σε εταιρίες δεν θα έχω πρόβλημα να ξεφωνίσω και την Samsung μόλις αντιληφθώ πως κοροϊδεύει τον κόσμο όπως το έκανα και τότε με το Note 7 αλλά δεν υπάρχει εταιρία που να δίνει το κινητό της πάνω από 1000 ευρώ και ρυθμίζει αυτή τους κανόνες όχι ο καταναλωτής και εμείς να τρέχουμε πίσω της σαν ζόμπι υπνωτισμένα.

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση γιατί είχες ένα πολύ αξιόλογο blog με συνεχή ενημέρωση και κρίμα πραγματικά που δεν το συνεχίζεις....αλλά τέσπα δική σου απόφαση, σεβαστή.
      Οταν βλέπεις ενα iphone που του έβαλαν οτι έλειπε και κράζανε fans και μη για πράγματα που δεν είχε και συνεχίζεται πάλι η γκρίνια δεν είναι γιατί το iphoneX είναι τραγικό , ίσα-ίσα που είναι το καλύτερο και σε υλοποίηση του faceID, κάμερα (4Κ 60fps!!!), επεξεργαστή που κάνει των αναταγωνισμό σκόνη....αλλά, μεγάλο αλλά για την τιμή του, που στην Αμερικη έχει με ισοτιμία κοντά στα 1000 ευρώ η έκδοση 256 και στην Ευρώπη φτάνει κοντά στα 1350 ( π.χ Σουηδία) και γι αυτό δεν φταίει η Apple και η κάθε εταιρία τεχνολογικών προιόντων αλλά η ίδια απαράδεκτη τιμολογιακή-φορολογική-τράγικη πολιτική της Ευρώπης.
      Αν λοιπόν είχε το iphoneX 800-900 ευρώ πες μου τι θα γινόταν απλά....φραινίτιδα!!!!
      Και μην μου πεις οτι αν είχε αυτή την τιμή δεν θα το έπαιρνες και εσύ και αντί αυτού θα έπειρνες GalaxyS8 και διάφορες κινεζίες του σωρού, γιατί δεν θα σε πιστέψω.
      Αρα το συμπέρασμα εέναι η τιμή .Γι αυτο όλοι κράζουν και όχι οτι δεν είναι κορυφαιο όπως εσυ λες...
      Οσο για αυτό που είπες "...δεν υπάρχει εταιρία που να δίνει το κινητό της πάνω από 1000 ευρώ...." ρίξε μια ματιά εδώ στο skrouzt να δεις τιμή του Νote, πάνω απο 1000
      http://www.skroutz.gr/s/12460493/Samsung-Galaxy-Note-8-64GB.html

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια φίλε μου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τιμή του γιατί εγώ νιώθω κορόιδο να πάρω ένα τέτοιο κινητό με αυτή τη τιμή όπως φυσικά και το Note που έχει ένα πενάκι στο εσωτερικό του και τίποτε παραπάνω.Όσο αφορά το κομμάτι που λες δώσανε ότι θέλαμε, άλλα πιστεύαμε και άλλα είδαμε στο τέλος...που είναι η ασύρματη φόρτιση στο χώρο και όχι η επαγωγική που υπάρχει εδώ και χρόνια στα Android που είναι ο αισθητήρας touch ID στην οθόνη όπως έλεγαν οι φήμες που πήγε η υποδοχή των ακουστικών, ακόμη και η οθόνη όπως λέει ο φίλος δεν είναι σε ολόκληρη την επιφάνεια αφού έχει αυτό το μαύρο μέσα της.Εγώ βλέπω μια αναβάθμιση απλά γιατί έπρεπε να γίνει και να κρύψουν τις αποτυχίες τους.Δεν βρίσκω λόγο να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για τον επεξεργαστή μόνο και μόνο που και αυτός μπορεί να είναι κορυφαίος αλλά φτάνει στα όρια του με το ios 11...ρώτα κάποιον που έχει το ios 11 σε παλιά συσκευή να δεις πόσο βαρύ είναι.
      Τέλος σε ευχαριστώ που εξακολουθείς να επισκέπτεσαι το blog παρά το ότι σταμάτησε την ενημέρωση...

      Διαγραφή
  2. Και αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι. Μια χαρά τα λέει ο Argonaytis.
    Να βάζανε αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη και να το πουλάγανε 1500 αλλά θα είχε κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, κάτι που δεν μπορεί να το προσφέρει κανείς σήμερα. Τώρα τι κάνανε κατάφεραν να βγάλουν συσκευή - iPhone X - με οθόνη 5,8 ίντσες που έχει ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από το iPhone 8 plus με 5,5 ίντσες.
    https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-Xs-5.8-inch-screen-is-actually-smaller-than-the-5.5-inch-iPhone-8-Plus-display_id98116

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Αργοναύτη δεν περίμενα από σένα ένα τέτοιο άρθρο. Ναι το X είναι πανάκριβο, ναι δεν πρόσφερε αυτά που οι φήμες έλεγαν (και οι users φαντασιώνονταν), ναι το 8 είναι παλιά κοψιά με μικρές αναβαθμίσεις, όμως το να κάνεις σύγκριση με τον ανταγωνισμό θα έπρεπε να ξέρεις ότι είναι ανούσιο. Ανέκαθεν το iphone ήταν κατώτερο τεχνικά του ανταγωνισμού (με εξαίρεση τις πρώτες γενιές που δεν υπήρχε ανταγωνισμός). Όμως υπάρχει ένα ios και ένα οικοσύστημα που πατάει κάτω κάθε έννοια ανταγωνισμού! Οκ, να φύγω από το iphone να πάω στο s8. Με ένα υπέρβαρο κ ασταθές android, που κάθε εταιρεία έχει τη δικιά της έκδοση, που θα παίρνει αναβαθμίσεις κανα 3μηνο μετά την κυκλοφορία της και μέχρι να βγει το s9, που μετά από 3 μήνες χρήσεις θα σέρνεται, που έχει ένα καρό κενά ασφαλείας, που δεν συνεργάζεται με το καλύτερο tablet της αγοράς (iPad), που δεν συνεργάζεται με το καλύτερο smart watch της αγοράς (που δεν προστέθηκε μόνο ένα κόκκινο κουμπί, έγινε αυτόνομο και πολύ πιο γρήγορο), και πάει λέγοντας! Έχω δοκιμάσει το s7 και απογοητεύτηκα πλήρως γιατί εμφανισιακά το λάτρεψα αλλά για κάποιον που έχει συνηθίσει οι συσκευές του απλά να δουλεύουν, το android δεν παλευεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό και η Apple έχει κάνει πολλές και μεγάλες γκάφες με αναβαθμίσεις συνεχόμενες για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πολλές φορές όπως τότε που κλείδωσε χιλιάδες συσκευές εν αγνοία των χρηστών που θέλησαν να τα επισκευάσουν σε μη εξουσιοδοτημένα εργαστήρια.Συμφωνώ για ένα χρήστη που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και που αρκείται στο να δέχεται και κάνει τηλεφωνικές κλήσεις και να κατεβάζει εφαρμογές που του επιτρέπει μόνο η Apple το iphone είναι από τα κορυφαία.Όμως εγώ και χιλιάδες άλλοι όταν δίνουμε τα λεφτά μας για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής θέλουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε χωρίς να ελπίζουμε αν θα κυκλοφορήσει ένα jailbreak κάπου κάποτε.Αυτός που δίνει τα χρήματα του σε ένα iphone τώρα πλέον γνωρίζει πως ότι κάνει σε αυτό θα το αποφασίσει πρώτα η Apple και μετά θα το κάνει ακόμη και αν αλλάξει ένα ανταλλακτικό η θελήσει μια εφαρμογή που μαλώνει η μαμά εταιρία για να κοιμάται ήσυχη και αυτή και ο πελάτης της.
      Όχι εγώ δεν θα παίξω άλλο το παιχνίδι τους και προτιμώ να παίρνω να ρίσκα μου και ας με προειδοποιεί η Google, αλλά να αποφασίσω εγώ για κάτι που το αγόρασα με τον ιδρώτα μου.Στο ios έχεις jailbreak είσαι εγκληματίας αφού δεν μπορείς να ελέγχεις τραπεζικές εφαρμογές η ακόμη και να δεις NOVA νόμιμα και να θησαυρίζουν αυτοί με τα δικά μας τα χρήματα.Τέλος όλα αυτά είναι άποψη μου δεν θέλω να επηρεάσω κανένα απλά ασχολήθηκα πάνω από 8 χρόνια με τα iphone και τώρα έχω πειστεί πως δεν αξίζουν όπως κάποτε...οι επόμενοι μήνες θα το δείξουν αν θα δικαιωθώ η όχι

      Διαγραφή
  4. Έχει σε όλα δίκαιο ο Γιώργος... Το νέο iPhone X δεν φαίνεται να είναι καινοτομία στα smart phone, και μάλιστα στα χρήματα που θα κοστίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησμέρα!!!!
    Καταρχήν Γιώργο χαιρομαι που ξαναδιαβάζω post σου!!!!!!!
    Οσών αφορά το θέμα που συζητάτε....

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ-ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ οι αγαπημένες μας -τόσα χρόνια-συσκευές εχουν χάσει τη μοναδικότητα που είχαν.
    Το μόνο που "τις κρατάει¨-ΚΑΤ ΕΜΕ- είναι το λειτουργικό iOS που όπως και να το κάνουμε είναι κλάσεις ανώτερο απο την android.
    Ο ανταγωνισμός, όποιος και αν είναι αυτός, έχει ανέβει πολλάααααα levels.
    Προσωπικά όντας χρήστης απο το 2g, τον τελευταίο καιρό βλέπω να κυκλοφορούν ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ συσκευές ""πολύ πιο οικονομικές με πολυ καλη ποιότητα κατασκευής και σε απίστευτες τιμές"".
    Τέρμα τα δίφραγκα που έλεγε και ο συγχωρμένος ο Παππούς μου.
    Προσθέστε σε όλα αυτά και το τέλος του Jailbrake (το οποίο κρατούσε κάποιους απο εμάς σε εγρήγορση).
    Και να μιλήσω και λίγο σαν Ελληνάρας....
    Με τα λεφτά που θα δώσω για το Χ, μπορώ να πάρω 3-4 συσκευές "αξιολογότατες" να τις αλλάζω αναλόγα με το τι χρώμα πουκάμισο φοράω. χαχαχα


    Ps: Γιώργο γύρνα πίσω μας έλειψες εκεί στις παραλίες που καίγαμε το κορμί μας και δεν είχαμε τι να διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκαστος στο ειδος του και η apple στο λογισμικο...!!!!!
    6πηρινα οκταπηρινα και 6 gb ram....
    πειραζει που εχω το 8 και μετρωντας τα benchmark μου εγραψε 195.000;;;;;
    Πειραζει που αισθητικα δεν το συγκρινω με καμια συσκευη;
    Η μηπως πειραζει που δεν ξερω τι σημαινει ιος;;;
    Ισως να πειραζει που η συσκευη μου εχει την ιδια ταχυτητα με αυτην που θα εχει μετα απο 5 μηνες (αλλα οχι εμενα....:-) )
    Αυτο που πειραζει εμενα ειναι η τιμη του που στο τελος θα με κανει να ξαναμπω εδω και να γραχω ολα του τα αρνητικα γιατι ειπαμε εχει αρνητικα οπως ολα. Το x ας το πιασουμε πρωτα στα χερια μας γιατι αλλο τα χαρτια και αλλο η αισθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πειράζει που δίνεις τα διπλάσια χρήματα με αυτά που παίρνεις?
    Πειράζει που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσει ούτε τα ακουστικά που είχες?
    Πειράζει που μετά από τόσο χρόνια ανακάλυψε πως το δαχτυλικό αποτύπωμα δεν είναι ασφαλές και το αφαίρεσε?
    Πειράζει που δεν μπορείς να επεκτείνεις την χωρητικότητα του κινητού?
    Πειράζει που δεν έχεις υποστήριξη και ακόμη και αν αλλάξεις το Home μπουτόν θα πρέπει να βάλεις της Apple γιατί απλά δεν θα σου λειτουργεί?
    Πειράζει που δεν μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε εφαρμογή και θα πρέπει να έχεις jailbreak για αυτό?
    Πειράζει που ενώ σου λέει αδιάβροχο και εγγύηση δεν έχεις για αυτό?
    Θα μπορούσα να σου γράψω και άλλα αλλά δεν χρειάζεται να σε πίσω για τίποτε απλά η Apple τρέχει πλέον και κυνηγά τον ανταγωνισμό με παραμύθια για το λειτουργικό που στο 11 έγινε το χειρότερο όλων και φούμαρα για την ποιότητα βλέποντας iphone να παίρνουν φωτιά ρολόγια για ξεθωριάζουν και υπολογιστές να καίγεται η κάρτα γραφικών και άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !