Διαθέσιμες στο ios 10.3 στην Ελλάδα υπηρεσίες VoWiFi και VoLTE

0
Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε σήμερα η Apple στο ios 10.3 όπου πλέον ενσωματώνει μια υπηρεσία που η Cosmote είχε ανακοινώσει στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό χωρίς χρέωση με την χρήση ενός δικτύου WiFi.
Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο από την Cosmote και συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει....

Πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE διαθέτει πιλοτικά τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Voice over WiFi (VoWiFi) και Voice over LTE (VoLTE), για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Wi-Fi και μέσω 4G/4G+ (LTE) αντίστοιχα.
Με την τεχνολογία VoWiFi οι συνδρομητές COSMOTE θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το κινητό τους τηλέφωνο, εντός Ελλάδος, σαν να ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο κινητής, αλλά η κλήση θα πραγματοποιείται μέσω WiFi. Οι κλήσεις και τα SMS μέσω WiFi θα μπορούν να γίνονται μέσω οποιασδήποτε οικιακής σύνδεσης ή οποιουδήποτε WiFi hotspot, ανεξάρτητα από τον πάροχο δικτύου ή τον κάτοχο. Με τη νέα υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο ενός εσωτερικού ή υπόγειου χώρου με σύνδεση WiFi, εφόσον το σήμα κινητής περιορίζεται.
Η τεχνολογία VoLTE επιτρέπει ταχύτερη πραγματοποίηση κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής και προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, επιτρέπει την κίνηση δεδομένων με ταχύτητες 4G/4G+ κατά τη διάρκεια μίας φωνητικής κλήσης αλλάζοντας την εμπειρία του multitasking μέσω κινητής.
Ο συνδυασμός του VoWiFi και του VoLTE, επιτρέπει την αυτόματη μετάβαση μεταξύ δικτύων κατά τη διάρκεια μιας κλήσης: Εάν ο χρήστης μετακινηθεί εκτός της εμβέλειας του WiFi, ακόμα και εν μέσω μιας κλήσης, η επικοινωνία θα συνεχιστεί κανονικά με την κλήση να μεταφέρεται στο δίκτυο 4G/4G+ χωρίς διακοπή. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από το δίκτυο 4G/4G+σε WiFi. Η ποιότητα των κλήσεων μέσω WiFi και LTE, είναι υψηλής ευκρίνειας (High Definition Voice - HD Voice), προσφέροντας εντυπωσιακά καθαρό, κρυστάλλινο ήχο και χωρίς «θόρυβο» από το περιβάλλον, ακόμα και όταν οι χρήστες μιλούν χαμηλόφωνα.

Via:cosmote

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !