Το jailbreak είναι υπόθεση για λίγους τελικά

2
Το 2008 με την κυκλοφορία του πρώτου εργαλείου για jailbreak στο ios άνοιγε ένας νέος δρόμος για όσους προτιμούσαν τα κινητά με ios λειτουργικό. .....

Αυτός ο δρόμος ήταν ονειρεμένος μέχρι και το 2012 όπου κάθε φορά που η Apple έκλεινε μια ευπάθεια μια καινούργια εκμεταλλευόταν οι προγραμματιστές και ήταν αυτονόητο τότε να δοθεί σε όλους και μάλιστα δωρεάν.
Τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται πως άλλαξαν πολλά, με την Apple να κερδίζει το παιχνίδι κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα και οι προγραμματιστές από την κοινότητα του jailbreak να ενδιαφέρονται μόνο για δικιά τους ωφέλεια με εξαίρεση τους Κινέζους Pangu και Taig που και αυτοί σύντομα θέλησαν να βγάλουν κέρδος από αυτό.
Το τελευταίο jailbreak δόθηκε για το ios 9.3.3 που έχει κλείσει πλέον προ πολλού και είναι ένα semi jailbreak που όσοι το έχουν το κρατάνε με νύχια και με δόντια για να έχουν jailbreak.
Όμως ενώ βαδίζουμε στο ios 10.2 που είναι beta αυτή την περίοδο αποκαλύπτεται πως και untethered γινόταν αλλά και σε μεγαλύτερο λειτουργικό όπως το ios 9.3.5 δούλευε το jailbreak αλλά δεν θέλανε να μας το δώσουν.
Χαρακτηριστικό είναι το twitt του Stefan Esser σήμερα που αναφέρει πως γνώριζε τον τρόπο για ένα εύκολο jailbreak στο ios 9.3.5 και δεν δόθηκε ποτέ.

Επίσης εχθές ο qwertyoruiop ανάφερε πως το jailbreak 9.3.3 μπορεί εύκολα να γίνει untethered αλλά προτιμά να το κρατήσει.
Παρήγορο είναι πως στο ios 10.2 όπως λέει έχουν κλείσει από την Apple τρεις διαφορετικές ευπάθειες και ίσως να έχουμε ένα jailbreak στο ios 10.1 και αυτό όταν θα κλείσει από την Apple.

Φαίνεται πως η εποχή των ηρώων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον μόνο το κέρδος ενδιαφέρει τους προγραμματιστές, και αν περισσέψει κάποιο κοκαλάκι για όλους εμάς μας το πετάνε.


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. Έτσι που το πάει η apple δεν με ξαναβλέπει πελάτης της. Να πάει να ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουν γίνει τραγικοί πλέον εκεί μπερδεύοντας την ελευθερία με την ασφάλεια των χρηστών

      Διαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !