Δες πως σε παρακολουθούν ενώ εσύ σερφάρεις στο διαδίκτυο

0
Είναι κοινό μυστικό πλέον πως κάθε κίνηση σου στον υπολογιστή η και στο κινητό σου παρακολουθείται και μάλιστα νόμιμα....

Πρώτος διδάξας είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον πλανήτη η Google, που και ποιος δεν χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης για οτιδήποτε μας απασχολεί και θέλουμε να το βρούμε με μια απλή αναζήτηση.

Όλο αυτό το ανατριχιαστικό πράγμα ξεκίνησε σαν πείραμα πέρσι και πλέον υπάρχει σαν νέο feature διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Google ώστε να έχουν την δυνατότητα να δουν αλλά και να κατεβάσουν ολόκληρη το ιστορικό αναζητήσεων κάποιου χρήστη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το blog του Google, Google Operating System, για να κάνεις download το ιστορικό, πρέπει να μπεις στο Web history, να κάνεις click στο  εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και να επιλέξεις «Download», θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο επαλήθευσης της ταυτότητας και αυτό ήταν. Έχεις όλο το παρελθόν σου στο πιάτο. Ή σχεδόν αυτό… πρέπει να κάνεις click στο “Create Archive” και τώρα όλα θα αποθηκευτούν σ ένα φάκελο ο οποίος θα ονομαστεί αυτόματα “Takeout” και στον οποίο ΦΥΣΙΚΑ και έχεις πρόσβαση μέσω Google Drive.
Το θετικό:
Οι αναζητήσεις που είναι αποθηκευμένες είναι μόνο όσες έγιναν ενώ ήσουνα συνδεδεμένος στο Gmail account σου. Αλλά και πάλι, πόσες φορές είσαι στον υπολογιστή και δεν έχεις ανοικτό το gmail σου;
ΕΥΤΥΧΩΣ: Μπορείς να διαγράψεις όλο το ιστορικό σου μ ένα click.
Πας στο Web history page, πατάς το γρανάζι και επιλέγεις το “Remove Items” — έχει μάλιστα επιλογή να σβήσεις όλες τις αναζητήσεις από “the beginning of time.”
Αφού σβήσεις το «βρώμικο» παρελθόν σου, πάρε βαθιά απόφαση και ξεκίνα να κάνεις log out από το Gmail σου πριν κάνεις οποιαδήποτε αναζήτηση!




Μέρος του κειμένου είναι από το iPop

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !